Articole ziar

Toti locatarii platesc reparatia terasei

C.A.O. HIDRO CONSTRUCT IDEAL

Reparatia terasei blocului e de multe ori motiv de disputa intre locatari deoarece in unele cazuri sunt pusi sa plateasca doar cei de la ultimul etaj. Legea insa prevede ca lucrarea trebuie suportata de toti locatarii. 


'Terasa e un spatiu comun, iar cheltuielile de reparatie sunt repartizate tuturor locatarilor, proportional cu cota parte indiviza', ne-a spus Mihai Mereuta, presedintele Ligii Habitat. Suma ce revine de plata pentru fiecare apartament se hotaraste in Adunarea Generala.


In cazul neachitarii, vi se pun penalitati

Daca exista locatari care nu vor sa plateasca, li se vor pune penalitati si vor fi chemati in instanta pentru obligarea platii datoriilor. 

In cazul in care locuiti la ultimul etaj al unui bloc si izolatia plafonului a inceput sa cedeze, trebuie sa va adresati printr-o cerere scrisa asociatiei de proprietari. Presedintele sau administratorul asociatiei e obligat sa contacteze mai multe firme specializate pentru a alege cea mai buna oferta. 

Daca asociatia nu ia masuri pentru reparatia terasei, puteti reclama situatia la serviciul asociatii de proprietari din cadrul primariei de care apartineti. In cazul in care administratorul refuza sa aprobe lucrarea, puteti convoca Adunarea Generala si i se poate desface contractul de munca.

Cat costa hidroizolatia blocului

'Pretul unei lucrari de hidroizolatie pleaca de la 25 lei/mp si creste in functie de starea in care se afla terasa blocului', ne-a declarat Adrian Epure, director la SC Vip Amenajari Construct SRL. 

Si la firma bucuresteana C.A.O. Hidro Construct Ideal SRL preturile difera in functie de starea in care se afla terasa. 'Daca se afla in stare buna si trebuie doar refacuta, pretul este de 25,5 lei/mp pentru un singur strat de ardezie', ne-a spus Catalin Obreja, administratorul acestei firme.

Libertatea 25 septembrie 2007

 


Comments